חברת CAR2G0 זכתה במכרז לשיתוף רכבים בעיר ירושלים. וכן, יש גם פתרון כזה לעסקים
"לפני 100 שנה, הנסיעה מפתח תקוה ליפו ארכה שעה ועשר דקות על סוס ועגלה. היום זה לוקח אותו זמן, בגלל הפקקים. משפחה מוציאה 30 אלף שקל על רכב פרטי בשנה וזה הון מת שמשתמשים בו שעה ביום ורוב היום הרכב נמצא בחניה, או בבית או בעבודה. חבל!"
כך, בפשטות יחסית אבל עם המון הגיון, מסבירים בחברת CAR2GO את הפתרון החכם כל כך של תחבורה שיתופית. אז נכון, מדובר במודל ותיק יחסית שקיים כבר שנים במדינות רבות בעולם ואצלנו – כמו תמיד – זה לקח זמן, אבל בשנים האחרונות רואים זאת יותר ויותר: רכב פרטי רק כשצריך.

ובכן בימים אלה ממש זכתה חברת CAR2GO, המפעילה שירות שיתוף רכבים בערים תל אביב, גבעתיים, רמת גן, רעננה, חיפה והרצליה, במכרז לשיתוף רכבים גם בירושלים. בשלב הראשון יופעל מערך של 34 רכבים חשמליים, שעתיד לגדול ל- 70 רכבים בשנה הבאה. כמו במרבית הערים בו פועל המיזם, כמובן, גם בירושלים תספק העירייה כמות מוגדרת של חניות ייעודיות ביחס שווה לכמות הרכבים. השירות בירושלים עתיד לשרת את כל מגוון האוכלוסייה, כולל רכבים אשר אינם נוסעים בשבת במטרה לשרת את שומרי השבת בעיר.לא בטוח שידעתם אבל חברת CAR2GO היא זו שהחלה לאחרונה להפעיל את מערך שיתוף הרכבים העירוני "אוטותל" של עיריית תל אביב. כמו כן, החברה מפעילה את מיזם הרכב החשמלי השיתופי בעיר חיפה.

תחבורה שיתופית, כדאי מאד לדעת, מגיעה בכמה צורות: מודל נסיעה הלוך ושוב, לפיו בסוף השימוש מחזירים את הרכב לאותה חניה ממנה נלקח הרכב (מיועד לנסיעות בינוניות וארוכות בתשלום לפי שעה וק"מ) ; מודל נסיעה לכיוון אחד, לפיו בסוף השימוש מחזירים את הרכב לכל חנייה ייעודית שמורה אחרת בעיר. מיועד לנסיעות קצרות בתשלום לפי דקה.
עוד עניין שחשוב לתת עליו את הדעת: מודל התחבורה השיתופית לא מסתפק בפתרון לרכב הפרטי, אלא כולל היום גם הצעות לעסקים, שלפי החברה מגיעים לכדי 60 אחוז בהשוואה לפתרונות אחרים. שלא לדבר על כמה ירוק ועדכני זה מצדכם…